1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Auspusi

  Krajem 2009. god. postavljena je i počela sa radom linija za serijsku proizvodnju auspuha za putnička vozila.

  Materijali koje koristimo za proizvodnju auspuha su prvenstveno čelični aluminizarini limovi i čelične aluminizirane cevi. Kvalitetu proizvoda je posvećena posebna pažnja, tako di ni u čemu ne zaostaju za originalnim. Unutrašnjost (prigušivač) se izrađuje po dokumentaciji za svaki tip automobila, čime je izbegnuta mogućnost da zbog neadekvatnog prigušivača dođe do oštećenja motora na vozilu.

 U stalnom proizvodnom programu imamo izduvne lonce za preko 250 tipova automobila, a na zahtev možemo proizvesti i dodatne modele.

  Osim proizvodnje auspuha za putnička vozila, osvojili smo i proizvodnju velikih izduvnih lonaca za dizel agregate (prečnici do Ø 600mm i dužine do 3000mm), a na bazi toga počela je i pojedinačna proizvodnja auspuha za teretna vozila po uzorku.

 

Kamena vuna

 Kamena vuna je jedini materijal koji istovremeno obezbeđuje protivpožarnu, toplotnu i zvučnu izolaciju. Cilindri (cevaci) od kamene mineralne vune su se pokazali kao izuzetan proizvod za primenu u građevinarstvu, naročito za izolaciju dimnjačkih sistema svih vrsta (keramički, inox, čelični) i za sve vrste goriva (čvrsta, tečna , gas), kao i u industriji (toplovodi, vrelovodi, parovodi i sl). Njihova primena u sistemima za klimatizaciju, grejanje i hlađenje objekata (stambeni, javni, komercijalni, industrijski) iz dana u dan je sve značajnija i u potpunosti je u skladu sa PRAVILNIKOM O ENERGETSKOJ EFIKASNOSTI ZGRADA.

Zadovoljavanje visokih normi kvaliteta, zdravstvene neškodljivosti, ispunjavanja zahteva kupaca, poštovanja rokova isporuke i konkurentnih cena svrstava TEMEHS cilindre od kamene vune u ravnopravnu poziciju sa ostalim svetski priznatim proizvođačima ovih proizvoda.

TEMEHS cilindri od kamene vune proizvode se specijalnim postupkom sečenja, presovanja i moduliranja u kalupima, a na osnovu biogorive i topljive osobine sirovine sa neprekinutim vlaknima koju uvozimo iz Nemačke.

 Proizvodni program obuhvata cilindre od kamene vune za sve prečnike dimnjaka kao i za cevi od prečnika 21 mm do 350 mm.

 Debljina izolacije je od 10 mm do 100 mm.

 Dužina pojedinačnog cilindra je 1000 mm ( za keramičke dimnjake seče se na 333 mm)